Blog

Blog

De examentijd is voorbij. De jongste zoon studeerde thuis. Heel gedisciplineerd stond hij om 8u op, elke dag zijn fruit eten, gaan lopen in zijn pauze, of het nu snikheet was of niet. De oudste zoon bleef in Leuven studeren in de bib, de plaats om aan alle verleidingen te weerstaan. Via sms hielden we contact: ‘wat heb je nog nodig?’, ‘kleren, eten en misschien een biertje’, ‘doe het goed’,‘ het ging prima’ of ‘het kan een 8 zijn maar ook een 11’. Het was weer aftellen. En dan het geweldige nieuws: allebei geslaagd.

Mijn man maakte hun lievelingskost en voor het eerst in maanden was er (weer) geen plek in de zetel. Hun vriendinnen waren ook terug. ‘Wat zijn de vakantieplannen?’ vroeg ik. ‘Eerst chillen, dan op kamp, op vakantie met de vrienden en één maand werken bij de vuilkar’. Dat betaalt goed.

Na twee dagen vraag ik wanneer ze hun kamer opruimen. ‘Deze week niet mama, het is chillen’.  Ja, ze zijn er weer ten top. En dan hun klaarmaken voor het festival in Dour en Rock Herk. De living lijkt een kampeerplaats. Maar vrijdagmiddag is alles weer leeg en netjes. Zo fijn met die jonge twintigers in huis maar oh zo rustig als het nest weer eventjes leeg is. Het is uitkijken naar hun verhalen na het weekend en hun was 🙂