Het lege nest

De relatiecoach biedt inzichten en kansen

Karen Van den Broeck (Garant, 2017)

Wanneer de kinderen het huis verlaten, steken vaak spanningen de kop op. Toch biedt het lege nest vaak net nieuwe kansen, met meer tijd voor zichzelf en voor de relatie.

Partners gaan bewuster nadenken over de toekomst. Daarbij worstelen vele koppels met dezelfde problemen: verschillen worden meer zichtbaar, geen aantrekking meer, ontrouw… Ze evalueren hun relatie en vragen zich af hoe het verder moet. Ze ontdekken elkaar opnieuw of besluiten de relatie te stoppen.

Wie er zelf niet uit geraakt, kan een beroep doen op een relatiecoach. Het boek laat zien wat een relatiecoach kan betekenen en biedt een inspiratiebron voor hulpverleners om het thema bespreekbaar te maken. De cases helpen partners te reflecteren over hun eigen situatie.

Met de vele gesprekstopics, handvaten en tips kunnen hulpverleners en partners zelf aan de slag. Partners vinden elkaar terug of slaan een eigen weg in. Het lege nest staat niet langer voor een periode van grote leegte maar voor een periode vol nieuwe mogelijkheden.

Het boek is verkrijgbaar aan €15,50

Bestel dit boek
    Ja Nee