Nieuw samengestelde gezinnen

10 uitdagingen voor ouders en partners

Karen Van den Broeck (2019)

Door het toenemend aantal scheidingen in de samenleving komen nieuw samengestelde gezinnen steeds vaker voor. Zowel voor de ouders, de nieuwe partners als voor de kinderen is dit geen evidente samenlevingsvorm.

Iedereen moet zijn plaats in het nieuwe gezin zoeken en vinden. Er zijn nog tal van andere uitdagingen. Denk maar aan een verschil in de opvoedingsstijl van de nieuwe partner of het contact met de vader of moeder van de kinderen. Aan de hand van alledaagse voorbeelden beschrijft deze gids 10 uitdagingen voor nieuw samengestelde gezinnen en hoe hier mee om te gaan.

In deze gids vindt de lezer ook een handig hulpmiddel om afspraken te maken over het opvoeden en samenleven. Het opvoedings- en samenlevingsplan voor het nieuw samengesteld gezin kan helpen om problemen te voorkomen.

Karen Van den Broeck is gezinssociologe en relatiecoach. In haar privépraktijk Anasta begeleidt ze zowel individuen als koppels. Vanuit haar kennis en ervaring schreef zij deze praktische gids voor nieuw samengestelde gezinnen.

Deze gids is beschikbaar voor €8,00

Nieuw samengestelde gezinnen

Bestel deze gids
    Ja Nee