Blog

Blog

Passie in je relatie

Relatie ondergesneeuwd

Heb je het gevoel dat je relatie wat ondergesneeuwd is geraakt en weet je niet goed hoe het verder moet? Voor de buitenwereld zijn jullie het ideale koppel: een goede job, materieel hebben jullie niks te kort, de kinderen doen het goed, je hebt fijne familie en vrienden en er is weinig ruzie, maar je hebt het gevoel van naast elkaar te leven als broer en zus. Als één van de twee de relatie in vraag stelt of twijfelt, komt al snel het beeld van de midlifecrisis naar voren of de vraag of er een derde persoon in het spel is.

Vuur uitgedoofd

Koppels nemen contact op met een relatiecoach of therapeut om te zien of ze nog wel samen verder willen omdat ze in een impasse of relatiecrisis zitten. Het vuur lijkt uitgedoofd. Is er nog een (waak)vlammetje dat het vuur terug doet oplaaien? Het kan zijn dat het op is, maar heel vaak zien we dat door erover te praten en kleine acties te ondernemen de relatie terug een boost kan krijgen.

5 tips om het vuur aan te wakkeren

  1. Bedank of spreek uit wat je waardeert in je partner bijvoorbeeld lekker gekookt, er goed uitzien, fijn om iets voor je mee te brengen als je in de zetel zit, rondrijden voor de kinderen. Let hier bewust op en je zal merken dat je heel veel zaken na verloop van tijd evident bent gaan vinden.
  2. Doe regelmatig samen dingen met je partner. Maak bijvoorbeeld een lijstje van de dingen die je graag met je partner doet of zou willen doen zoals samen een wandeling maken, samen koffiedrinken of een avondje zonder tv. Kies elke week minstens één activiteit om te doen.
  3. Voorzie een verwenpot waar je kleingeld in stopt en zet die op een opvallende plek. Doe of koop met het geld samen iets leuks. Kies eventueel om de beurt wat je gaat doen, zodat je je partner verrast.
  4. Overloop de huishoudelijke taken en bekijk samen of je tevreden bent over de taakverdeling en/of hierin iets kan of moet veranderen.
  5. Bespreek met elkaar welke aanrakingen je prettig vindt en wat je nog meer of minder zou willen? Meer seks of meer knuffelen? Waar geniet je van en wat is er nodig om in de sfeer te komen?

Een nieuw jaar geeft vaak een nieuw startpunt en goede voornemens. Deze tips helpen je om ermee te beginnen. Je zal merken dat er niet veel nodig is om het vuur terug aan te wakkeren in je relatie.

Succes ermee!